Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

 

ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Κουφώματα Ανοιγόμενα
Τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου, προσφέρουν αποτελεσματική μόνωση και μεγαλύτερη ασφάλεια. Καλύπτουν όλο το άνοιγμα, αλλά χρειάζονται χώρο λειτουργίας στο εσωτερικό του χώρου όπου είναι τοποθετημένα. Τα ανοιγόμενα κουφώματα καταλαμβάνουν σήμερα μεγάλο μέρος στην αγορά και τοποθετούνται κυρίως σε μονοκατοικίες και σε ειδικά κτίρια. Ακόμη τοποθετούνται σε αντικαταστάσεις παλαιών ξύλινων κουφωμάτων.
Υπάρχουν σειρές απλές και θερμομονωτικές για περιοχές όπου απαιτείται υψηλή ενεργειακή απόδοση.

 


 

Κουφώματα Συρόμενα
Τα συρόμενα κουφώματα είναι ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της Ελληνικής κατασκευαστικής αγοράς δεδομένου ότι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στις κατασκευές κουφωμάτων. Η μεγάλη απήχηση των συρόμενων κουφωμάτων – και ειδικά των χωνευτών-, αποτελεί ένα μοναδικό Ελληνικό χαρακτηριστικό δεδομένου ότι στις Ευρωπαϊκές αγορές δεν συναντάται εύκολα. Ο κύριος λόγος οφείλεται στην προσπάθεια των εργολάβων για «περισσότερο ωφέλιμο χώρο» με την αντίστοιχη αύξηση στην τιμή πώλησης ανά τμ. Τα σημερινά συστήματα συρομένων κουφωμάτων είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της αγοράς και προσφέρουν αποτελεσματική λειτουργικότητα. Χρειάζονται λιγότερο χώρο για να λειτουργήσουν και μπορούν να δεχθούν τζάμι, σήτα και πατζούρι ή ρολό.

Χρήσιμη Συμβουλή: Η επιλογή χωνευτών κατασκευών, δεν συνίσταται δεδομένου των θερμογεφυρών που δημιουργούνται και την απώλεια ενέργειας. Ως εκ τούτου, αν πρόκειται για χωνευτό, επιλέξτε θερμομονωτικά κουφώματα, πιστοποιημένα και βεβαιωμένα ως προς την σωστή τους σφράγιση σε χωνευτές κατασκευές.


 

 

Κουφώματα Θερμομονωτικά
Τα παράθυρα (και οι μπαλκονόπορτες αντίστοιχα) αποτελούν τα πλέον ευαίσθητα στοιχεία των κτιρίων, τα οποία εντέλει καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και την θερμομόνωση που παρέχουν. Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη υψηλής θερμομόνωσης αποτελεί η διασφάλιση επαρκούς αεροστεγανότητας. Αν και το αλουμίνιο αποτελεί το 25% ως 30% της επιφανείας του παραθύρου, οι ιδιότητες του επηρεάζουν σημαντικά το αποτέλεσμα.
Ειδικά τα κουφώματα αλουμινίου, θα πρέπει να διαθέτουν θερμοδιακοπή που διασφαλίζει τον πλήρη διαχωρισμό της ψυχρής από την θερμή πλευρά. Η συνήθης κατηγοριοποίηση των θερμομονωτικών κουφωμάτων, γίνεται online casino με βάση τον συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας του πλαισίου (Uf). Παράθυρα με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας >3,5 θεωρούνται κοινά παράθυρα. Παράθυρα με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (Uf) μεταξύ 2 και 3,5 θεωρούνται θερμομονωτικά παράθυρα. Παράθυρα με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας κάτω από 2 θεωρούνται θερμομονωτικά παράθυρα υψηλών επιδόσεων.Το μεγαλύτερο τμήμα της επιφανείας των παραθύρων αποτελεί η υάλωση η οποία είναι το πιο ευαίσθητο στοιχείο του παραθύρου. Το γυαλί είναι ένα δομικό υλικό με ελάχιστες θερμομονωτικές ιδιότητες (συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας 5,8). Η ανάγκη για υλικά με υψηλή θερμομόνωση ώθησε στην ανάπτυξη των πολυκέλυφων υαλοπινάκων. Υαλώσεις με διπλούς (ή πολλαπλούς) υαλοπίνακες σε συνδυασμό με επαρκές διάκενο, οδηγούν σε καλές επιδόσεις ως προς την θερμομόνωση.


 

 

4ο χλμ. Λιβαδειάς - Αθηνών, Λιβαδειά 32100 / Βοιωτίας
Τηλέφωνο: 2261088180  |  Κινητό: 6946658296